c S

Kmalu odprtje obnovljenih vrtca v Žalcu in Osnovne šole Šempeter

19.09.2017 08:53 Žalec, 18. septembra (STA) - Občina Žalec se je s pomočjo sredstev ministrstva za infrastrukturo za sofinanciranje energetske prenove stavb v lasti in rabi občin lotila 1,6 milijona evrov vredne obnove Osnovne šole Šempeter in enote I. žalskega vrtca. Odprtje obnovljenega vrtca je predvideno 28. septembra, odprtje stavbe Osnovne šole Šempeter pa po jesenskih počitnicah.

Ministrstvo za infrastrukturo je aprila letos na osnovi javnega razpisa za sofinanciranje energetske prenove stavb v lasti in rabi občin Občini Žalec doselilo dobrih 463.000 evrov nepovratnih sredstev za energetsko sanacijo stavbe osnovne šole v Šempetru in stavbe vrtca v Žalcu. Maja letos sta bila v delo uvedena glavna izvajalca gradbenih in strojnih del, to sta družbi VG5 in Šarlah.

Do septembra letos so bila izvedena vsa gradbena, obrtna in inštalacijska dela z izvedbo rekuperacije ter dela v notranjosti vrtca in šole, v nadaljevanju pa se izvajajo še dela na ovoju objektov in pri zunanji ureditvi.

Osnovni cilj naložbe je urediti objekte tako, da bodo okoljsko prijazni in stroškovno učinkoviti z vidika lastnika, to je Občine Žalec. Hkrati bodo s svojim videzom in zasnovo zagotavljali kvalitetno in funkcionalno okolje, ki bo omogočalo optimalno uporabo površin. Pomemben cilj naložbe predstavlja tudi osveščanje, motiviranje in informiranje uporabnika o učinkoviti rabi energije, so po današnji novinarski konferenci sporočili iz Občine Žalec.