c S

Na I. gimnaziji Celje odprli telovadnico Kajuh

15.09.2017 15:21 Celje, 15. septembra (STA) - Po desetletjih obljub, prizadevanj in zapletov so danes na I. gimnaziji v Celju odprli novo telovadnico, poimenovano dvorana Kajuh. Kot je ob tej priložnosti povedal ravnatelj gimnazije Anton Šepetavc, je žlahtna športna zgodovina gimnazije končno dobila zasluženo nagrado, športna vzgoja pa bo od zdaj potekala v normalnih razmerah.

Po ravnateljevih besedah bodo njihovi športniki po desetletjih gostovanj končno lahko zaigrali na domačem terenu in z bučnejšo podporo navijačev.

"Nekateri so našo športno uspešnost v preteklosti komentirali, češ mogoče jim pa uspeva ravno zato, ker nimajo niti prave telovadnice niti pravih žog. Pa so potem toliko bolj zagnani, ko pridejo v pravo telovadnico in dobijo v roke prave žoge. No ja! Mi pa rečemo: smo pa zato imeli prave ljudi! In ti so vedno najvažnejši. V šoli sploh. Zdaj pa imamo tudi pravo telovadnico in konec bo takih zafrkantsko-hudomušnih komentarjev, konec pa tudi izgovorov, če bomo kdaj kje zgubili," je dejal Šepetavc.

Naložba v novo telovadnico, ki so jo začeli graditi novembra 2015, je znašala 3,6 milijona evrov. Telovadnica obsega skoraj 2000 kvadratnih metrov, ima igrišča za rokomet, košarko, odbojko, mali nogomet, plezalno steno, kabinet za profesorje športne vzgoje, šest garderob za dijake, multimedijski prostor in tribune za 870 obiskovalcev.

V novi telovadnici se bodo vrstila različna športna tekmovanja in kulturni dogodki. Namenjena pa bo tudi popoldanskim in večernim rekreativcem.