c S

Dars opozarja na povečan promet in prometne konice ob začetku šolskega leta

31.08.2017 14:52 Ljubljana, 31. avgusta (STA) - Promet se bo s pričetkom šolskega leta ob koncih tedna umiril, povečale pa se bodo dnevne prometne konice v jutranjih in popoldanskih urah med tednom, opozarjajo na Darsu. Močno povečan promet na avtocestah in mestnih vpadnicah pričakujejo predvsem v prvem tednu šolskega leta, in sicer med 6. in 8. uro zjutraj ter med 15. in 17. uro popoldne.

Prometnim konicam se vozniki lahko izognejo s spremljanjem prometnih informacij, izbiro alternativnih poti in izračunom potovalnega časa. K varnosti pa vozniki pripomorejo s spoštovanjem predpisane hitrosti, vzdrževanjem varnostne razdalje, predvsem pa s strpnostjo v prometu, saj lahko vsak najmanjši trk vozil povzroči daljše zastoje, še opozarjajo na Družbi za avtoceste v RS (Dars).

Na spletni strani promet.si so uporabnikom na voljo podatki o predvidenem potovalnem času na posameznih relacijah ter podatki o prometu, ki so po novem na zemljevidu prikazani kot različno obarvani odseki cest, ki ponazarjajo gostoto prometa. Poleg tega pa lahko vozniki svojo pot načrtujejo tudi z aplikacijo DarsPromet+.

Promet pa bodo ovirala tudi predvidena vzdrževalna in obnovitvena dela, in sicer bodo do zime še potekala dela na primorski avtocesti med Uncem in Postojno, ki jih bodo nadaljevali tudi spomladi. Do sredine septembra bodo potekala dela na vipavski hitri cesti med Ajdovščino in Selom, zatem pa do zime še naslednja faza obnove vipavske hitre ceste med Vipavo in Ajdovščino, ki jo bodo nadaljevali spomladi prihodnje leto. Do zime pa bodo predvidoma zaključena dela na gorenjski avtocesti med Hrušico in Lipcami, ki se bodo začela v sredini septembra, so še sporočili z Darsa.