c S

Soboška občina za obnovo šol in vrtcev 81 tisočakov

30.08.2017 10:36 Murska Sobota, 30. avgusta (STA) - V Pomurju je 38 osnovnih šol, v katere bo letos stopilo 993 prvošolčkov, vseh učencev na osnovnih šolah pa bo 8894. V mestni občini Murska Sobota, ki skrbi za pet osnovnih šol z eno podružnično šolo, je 182 prvošolčkov, za obnovo šol in vrtcev pa bodo letos namenili 81.000 evrov.

V občini, kjer imajo še glasbeno šolo in vrtec z osmimi enotami, so za poleti predvideli dela pri vzdrževanju objektov, ureditev igrišča v vrtcu Štefana Kovača, na Osnovni šoli 1 sanacijo lesene strehe v športni dvorani ter razsvetljave na atletskem stadionu, na Osnovni šoli 2 sofinanciranje gradnje zunanjega igrišča ter preureditev podstrešja v učilnico, na Osnovni šoli 4 zamenjavo svetil v učilnicah, na podružnični šoli v Bakovcih pa obnovo vodovodnih cevi v kuhinji.

V preteklih letih so energetsko obnovili enote vrtca Ringa Raja, Miške, Veveričke in Romano, na Osnovni šoli so zamenjali energent na sekance, v Bakovcih obnovili sanitarije, na Osnovni šoli 3 pa zamenjali strešno kritino. Prihodnje leto nameravajo energetsko obnoviti še Osnovno šoli Bakovci in Osnovno šolo 3.

Kot so še pojasnili na občini, bo tudi v prihodnje potrebna celovita energetska obnova obstoječih stavb javnih zavodov z usklajeno izvedbo ukrepov učinkovite rabe energije na ovoju stavbe, torej fasade, strehe in tla ter tehnične sisteme, ogrevanje, strojne inštalacije, prezračevanje, priprava tople vode in podobno.