c S

Po več kot desetletju v šoli v Vuhredu ponovno četrtošolci

28.08.2017 09:13 Vuhred, 27. avgusta (STA) - V podružnični osnovni šoli (OŠ) v Vuhredu, ki spada pod okrilje OŠ Radlje ob Dravi, bodo po 12 letih v novem šolskem letu ponovno imeli oddelek četrtošolcev. Obiskovalo ga bo 11 otrok, ki bi se sicer morali voziti v šolo v Radlje. Ta ob naraščanju števila učencev po besedah ravnatelja OŠ Radlje ob Dravi Damjana Osrajnika postaja nekoliko "tesna".

"Za to smo se odločili predvsem zaradi prostora, saj v zadnjih letih, ko se nam povečuje število otrok in posledično oddelkov, postaja matična šola nekoliko 'tesna'. Če bi se letošnji četrtošolci iz Vuhreda pridružili radeljskim, bi morali v Radljah oblikovati tretjo paralelko četrtošolcev, ki pa bi jo prostorsko težko umestili," je STA pojasnil ravnatelj OŠ Radlje ob Dravi Damjan Osrajnik, ki ocenjuje, da bodo to prakso nadaljevali vsaj nekaj let.

Nazadnje je bil oddelek 4. razreda v Vuhredu v šolskem letu 2005/06.

Zaradi dodatnega oddelka v Vuhredu so na šoli zaposlili eno učiteljico, ki bi jo drugače zaposlili v Radljah. V prihajajočem šolskem letu bo OŠ Radlje ob Dravi obiskovalo 557 učencev, od tega bo devetletno podružnično OŠ Remšnik obiskovalo 44 učencev v štirih kombinirani oddelki, OŠ Vuhred pa skupno 54 učencev.

Letos OŠ Radlje praznuje 50 let, odkar šolanje poteka v zdajšnji šolski stavbi, hkrati pa mineva tudi 290 let od takrat, ko je bilo šolstvo v Radljah prvič omenjeno. Ta mejnik bodo v Radljah obeležili oktobra.

Pod okrilje OŠ Radlje spada tudi vrtec, v katerega je vpisanih 216 otrok, od tega 136 v Radljah, 61 v Vuhredu in 19 na Remšniku.