c S

V Bogojini danes začenjajo obnavljati v neurju razkrito streho osnovne šole

23.08.2017 08:31 Murska Sobota, 23. avgusta (STA) - Na OŠ Bogojina, ki jo je 10. avgusta prizadelo neurje, danes začenjajo s prenovo strehe. Ta naj bi trajala mesec dni, preostala dela pa bodo izvajali postopoma, je povedala ravnateljica Sabina Juhart. Medtem bo pouk začasno potekal na Ekonomski šoli Murska Sobota in tamkajšnjem nekdanjem dijaškem domu. V Biotehniški šoli Rakičan čakajo na material.

Kot je za STA povedala Juhartova, z obnovo strehe začenjajo danes, končana pa naj bi bila v dobrem mesecu dni oziroma do konca septembra. Ostala potrebna dela, kot so sanacija premočenih tal, zidov in podobno, pa bodo izvajali postopoma.

S poukom bodo začeli en šolski dan pozneje kot ostale šole, in sicer v ponedeljek, 4. septembra. Še pred tem, v petek, 1. septembra, bodo imeli informativni sestanek s starši, na katerem jim bodo podrobneje predstavili potek in organizacijo dela v novem šolskem letu.

Ker ravnateljica, kot pravi sama, ne želi prevzemati odgovornosti, da se komu kaj zgodi, bo v času sanacije pouk potekal na dveh lokacijah, in sicer na Ekonomski šoli Murska Sobota, kjer bodo imeli pouk učenci od 5. do 9. razreda, in v nekdanjem dijaškem domu v Murski Soboti (kjer ima danes prostore Center za šolske in obšolske dejavnosti), kjer bo pouk za učence od 1. do 4. razreda. Prvi teden pouka bodo sicer učenci od 6. do 9. razreda v šoli v naravi, ki so jo načrtno prestavili na začetek šolskega leta.

V neurju je bila isti dan kot Osnovna šola Bogojina poškodovana tudi streha Biotehniške šole Rakičan. Ravnateljica Simona Potočnik je za STA povedala, da so streho začasno sanirali in šolo zavarovali pred zamakanjem, trenutno pa so v postopku izbire izvajalca del. Z deli na ostrešju nameravajo začeti čim prej, ko bo dostavljen material. Tega so morali dati delati po naročilu, dobavni rok pa je tri tedne. Kljub sanaciji bodo s poukom v šoli začeli 1. septembra.