c S

Približno sto učencev septembra že pričakuje nova šola na Polici pri Grosupljem

03.08.2017 08:37 Ljubljana, 03. avgusta (STA) - Na Polici pri Grosupljem je končana gradnja nove podružnične osnovne šole, namestili so že vso opremo, sedaj urejajo še okolico in opremljajo telovadnico, so za STA pojasnili na Občini Grosuplje. Po njihovih navedbah bo tako v nove šolske prostore po dosedanjih podatkih septembra vstopilo 98 učencev, lahko pa da se kakšen še vpiše.

Slovesno odprtje novih šolskih prostorov bo na prvi šolski dan, ko bodo šolski prag prestopili učenci, ki so sedaj pouk obiskovali v dveh starejših stavbah na Polici, eden od razredov pa je imel pouk v kontejnerski učilnici, so za STA navedli na občini.

Kot so pojasnili, je bil v novih prostorih šole, ki je podružnica grosupeljske osnovne šole Brinje, tehnični pregled za pridobitev uporabnega dovoljenja opravljen prejšnji teden v sredo. Pogodbena vrednost gradnje brez opreme znaša približno 2,125 milijona evrov in vključuje vsa gradbeno obrtniška dela, instalacijska dela ter zunanjo ureditev, so navedli.

Nova šola je po njihovih ocenah prostorna, svetla in bo nudila zelo dobre pogoje učencem in učiteljem. Sprejela bo lahko 140 otrok od 1. do 5. razreda. Obsega pet učilnic s pripadajočim kabinetom, knjižnico z računalniško učilnico, kuhinjo in jedilnico, garderobo, upravne prostore in sanitarije.

Prav tako bo otrokom na voljo nova telovadnica, kjer bodo tudi garderobe z umivalnicami, sanitarije ter shramba športnih pripomočkov in športni kabinet. V sklopu šolskega kompleksa se bodo po novem nahajali tudi prostori za krajevno skupnost. Prav tako pa bodo uredili tudi zunanje dvorišče in igrišče, parkirišča in avtobusno postajališče, so pojasnili na občini.

Kot so objavili na svojih spletnih straneh, so sredstva za opremo telovadnice v višini približno 36.700 evrov pridobili na javnem razpisu Fundacije za šport.