c S

Evropska sredstva za zaposlitev 29 mladih diplomantov športnih smeri

02.08.2017 08:47 Ljubljana, 02. avgusta (STA) - Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori programa Mladi za mlade. Vlada bo za program skupno namenila 2,8 milijona evrov sredstev. Namen programa je zagotoviti spodbude za zaposlitev predvidoma 29 mladih diplomantov na področju športne vzgoje ali kineziologije, so sporočili iz vladne službe.

Preko programa bodo mladi diplomanti, stari do 29 let, pridobili praktične izkušnje in preko medgeneracijskega prenosa znanj in izkušenj ter udeležbe na dodatnih strokovnih izobraževanjih razvili ustrezne kompetence za krepitev dolgoročne zaposljivosti.

V okviru teh zaposlitev se bo izvajal program strokovno vodene športne vadbe za dijake srednjih poklicnih in strokovnih šol in študente, so sporočili z vladne službe za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Program bodo lahko izvajale javne srednje šole in srednješolski centri, ki izvajajo programe srednjega poklicnega in srednjega strokovnega izobraževanja, dijaški domovi, mladinski centri in drugi javni zavodi, povezani z izvajanjem izobraževanja dijakov, javni visokošolski zavodi ter študentske športne organizacije, ki delujejo v okviru univerz in visokošolskih zavodov.

Od vseh predvidenih sredstev za ta program bo Evropski socialni sklad prispeval 80 odstotkov oziroma skoraj 2,3 milijona evrov, so še sporočili z vladne službe.