c S

Na poletnih šolah ljubljanske ekonomske fakultete več kot 700 študentov

01.08.2017 15:48 Ljubljana, 01. avgusta (STA) - Ekonomsko fakulteto (EF) v Ljubljani bo v poletnih mesecih obiskalo skupno prek 700 študentov iz celega sveta ter več kot 76 domačih in tujih predavateljev, ki so se ali se še bodo udeležili ene od poletnih šol EF. Tri poletne šole so se odvile že v juliju, avgusta pa bo na sporedu še metodološka poletna šola GSERM Ljubljana, so sporočili z EF.

Ljubljanska ekonomska fakulteta je od 3. do 21. julija 2017 organizirala že 18. Poletno šolo z naslovom Ljubljana Summer School "Take the Best from East and West", katere se je udeležilo več sto študentov iz 47 držav.

Študentje ekonomije in drugih družboslovnih ved iz cele Evrope in drugih delov sveta, se preko programa poletne šole seznanijo s slovensko zgodovino, gospodarskim in političnim sistemom, obiščejo vodilna slovenska podjetja ter kulturne in naravne lepote Slovenije.

Domači in tuji predavatelji na Poletni šoli so strokovnjaki s področja ekonomije in poslovnih ved, pa tudi drugih družboslovnih področij. Poleg predavanj, se udeleženci soočijo tudi s praktičnimi poslovnimi izzivi in obiski slovenskih podjetij.

Poleg 18. poletne Ljubljana Summer School je v juliju potekala tudi četrta doktorska poletna šola, ki jo je letos obiskalo 82 študentov in raziskovalcev družboslovnih smeri. Program je bil namenjen akademski in strokovni javnosti, gostili pa smo izvrstne tuje in domače strokovnjake.

Dobro obiskana je bila tudi Poletna šola kulturnega menedžmenta, ki se je v organizaciji ekonomske fakultete in pod okriljem Sveta za umetnost Univerze v Ljubljani odvijala od 3. do 7. julija.

Letošnja nosilna tema je bila internacionalizacija kulturnih politik in menedžerskih tehnik na področju kulturne industrije v EU. "Zapolnili smo vsa razpisana mesta, kar dokazuje, da v Sloveniji občutno primanjkuje znanj s področja kulturnih in poslovnih politik, uporabe menedžerskih in podjetniških orodij na področju kulture," so zapisali na EF.

Zadnja poletna šola v letošnjem poletju pa se bo odvila med 21. avgustom in 1. septembrom. Gre za metodološko poletno šolo GSERM Ljubljana, ki jo ekonomska fakulteta v sodelovanju z University of St. Gallen letos organizira prvič. Program je namenjen doktorskim študentom in mladim raziskovalcem vseh družboslovnih znanosti. Letos bo poletno šolo obiskalo 40 študentov.

Poletne šole postajajo v svetu vse bolj razširjena oblika izobraževanja, saj postajajo del redne študijske dejavnosti in tudi obveznost študentov, da preživijo določen del študijskih obveznosti v tujini. Študenti ob koncu predavanj opravijo izpite, kar jim prinese kreditne točke , ki jih uveljavljajo na svojih matičnih fakultetah.

Ekonomska fakulteta skrbi za intenzivno internacionalizacijo tudi doma za svoje študente, ki si študija v tujini zaradi takih ali drugačnih razlogov ne morejo privoščiti in si z udeležbo na domači poletni šoli pridobijo pomembno mednarodno izkušnjo, so še zapisali na fakulteti.