c S

Objavljen razpis za projekt Opismenjevanje in učna pomoč za prosilce za mednarodno zaščito

31.07.2017 08:06 Ljubljana, 28. julija (STA) - Ministrstvo za notranje zadeve v današnjem uradnem listu objavlja javni razpis za izvedbo projekta Opismenjevanje in učna pomoč za prosilce za mednarodno zaščito. Okvirna višina sredstev, namenjenih za razpis, je 240.000 evrov. Projekt se bo izvajal v obdobju 36 mesecev od podpisa pogodbe oz. do porabe predvidenih sredstev.

Projekt obsega osnovno opismenjevanje oseb, ki so nepismene, slabo opismene ali nepismene v latinici. Drugi del je osnovna konverzacija z namenom doseganja funkcionalnega razumevanja slovenskega jezika, tretji pa nudenje učne pomoči otrokom in mladostnikom, ki so vključeni v izobraževalni program.

Prijavitelji morajo ponuditi predmet javnega razpisa v celoti in se ne morejo prijaviti zgolj za izvajanje posameznega dela. Projekt se tudi ne sme izvajati kot del drugih projektov, ki jih naročnik ali finančni skladi EU že sofinancirajo.

Na javni razpis se lahko prijavijo pravne osebe, ki so registrirane za opravljanje dejavnosti, ki je predmet javnega razpisa, oz. imajo status mednarodne organizacije in si prizadevajo uresničiti iste cilje, kot so zapisani v Nacionalnem projektu RS za črpanje iz Sklada za azil, migracije in vključevanje.

Kot pravočasne bodo šteli vloge, prispele do 30. avgusta, najpozneje do 15. ure. Odpiranje vlog, ki ne bo javno, bo predvidoma dan kasneje. Prijavitelji bodo o izboru projekta oz. izidu javnega razpisa obveščeni v roku 15 dni od dneva sprejetja odločitve o dodelitvi sredstev. Slednja bo sprejeta predvidoma v 60 dneh od roka za predložitev vlog.

Od skupnih sredstev za razpis bo Sklad za azil, migracije in vključevanje prispeval 75 odstotkov upravičenih stroškov (180.000 evrov), 25 odstotkov slovenske udeležbe (60.000 evrov) pa državni proračun.