c S

Šoli v občini Medvode z novim osebnim dvigalom in podom v telovadnici

26.07.2017 08:49 Medvode, 26. julija (STA) - Osnovna šola Medvode bo v avli šole postavila dvigalo, ki bo učencem na invalidskih vozičkih omogočil dostop do prvega nadstropja. Dvigalo bo dokončano predvidoma septembra, vrednost investicije pa znaša 40.000 evrov. Šola Simona Jenka v Smedniku pa je bila na javnem razpisu izbrana za obnovo poda v telovadnici, so sporočili z občine Medvode.

V sklopu gradnje dvigala v osnovni šoli Medvode bo potrebno prestaviti določene strojne in elektro inštalacije, izvesti preboj obstoječe armirano betonske plošče med pritličjem in nadstropjem, zaradi ozkega hodnika v zgornji etaži pa bodo prestavili tudi montažno steno ene izmed učilnic ter prestavili vrata sosednje učilnice. Dvigalo bo dovolj veliko, da bo poleg osebe na invalidskem vozičku prevažalo tudi spremljevalca, so sporočili z občine.

Pod v Smledniški šoli bo obnovljen v okviru javnega razpisa ministrstva za izobraževanje, s katerim želijo spodbuditi gradnjo in posodobitev obstoječih javnih športnih objektov ter njihovo učinkovito rabo skladno z Nacionalnim programom športa v Sloveniji 2014-2023.

S strani ministrstva bo občina Medvode prejela nekaj manj kot 42.000 evrov. Preostali strošek investicije bo zagotovila občina sama. Pod v telovadnici naj bi bil obnovljen najkasneje do novembra, so še sporočili z občine Medvode.