c S

Novo telovadnico ob I. gimnaziji Celje bodo odprli septembra

24.07.2017 07:10 Celje, 23. julija (STA) - Nova telovadnica, za katero so si na I. gimnaziji Celje prizadevali več kot 30 let, je že dokončno zgrajena. Kot je povedal ravnatelj gimnazije Anton Šepetavc, bodo v torek opravili tehnični pregled objeta. Nato bodo odpravili morebitne pomanjkljivosti, 1. septembra pa se bo v telovadnici že začela telovadba.

Slavnostna uradna otvoritev telovadnice, za gradnjo katere so namenili več kot tri milijone evrov, bo 15. septembra. Denar za naložbo je zagotovila država.

Nova telovadnica ima rokometno, košarkarsko in odbojkarsko igrišče, plezalno steno, tribuno, fitnes, garderobe in prostore za športne pedagoge. Prostor bodo lahko z dvojno pregradno steno spremenili v tri vadbene prostore, kar je za izvedbo ur športne vzgoje po oceni Šepetavca zelo pomembno. "Smo namreč velika šola in zato ima pogosto v eni pedagoški uri športno vzgojo kar pet skupin dijakov," je dejal.

Telovadnica bo z obstoječo stavbo gimnazije povezana v južnem traktu ob Trubarjevi ulici, stoji pa v smeri sever-jug, med Malgajevo in Trubarjevo ulico. Proti vzhodu je precej primaknjena šoli. Tako je sedanje dvorišče postalo bolj ali manj zaprti atrij. Proti zahodu meji na pred petimi leti popolnoma obnovljena zunanja športna igrišča, kjer imajo tartansko atletsko stezo, odbojkarsko in košarkarsko igrišče ter igrišče za mali nogomet z umetno travo.