c S

V Brestanici porušili stari otroški vrtec in začeli graditi novega

17.07.2017 06:53 Brestanica, 16. julija (STA) - V Brestanici so te dni porušili več kot 40 let star otroški vrtec pri Osnovni šoli Adama Bohoriča in začeli graditi novega. V novem lesenem in energetsko učinkovitem vrtcu bo prostora za pet ter dodatni rezervni oddelek, otroci pa se bodo v novo stavbo preselili po novem letu. Krška občina bo za naložbo odštela nekaj manj kot dva milijona evrov.

Po podatkih krške občine so gradnjo novega otroškega vrtca ocenili na približno 1,95 milijona evrov. Občina bo za omenjeno naložbo od države dobila nekaj manj kot 900.000 evrov nevračljivega in nekaj manj kot 540.000 evrov vračljivega denarja. Hkrati bo z razpisa za nepovratne finančne spodbude za energetsko učinkovite gradnje Eko sklada dobila nekaj manj kot 420.000 evrov.

Gradbena in preostala dela nameravajo končati konec leta. Otroci, ki bodo vrtec med gradnjo novega obiskovali v nadomestnih prostorih brestaniške osnovne šole in tamkajšnjega gasilskega doma - vrtec namreč med počitnicami in do novega šolskega leta gostuje le v šoli, pa se bodo v novogradnjo preselili februarja prihodnje leto, so še zapisali na krški občini.