c S

Na trebanjskih Cvibljah bodo gradili večnamensko športno igrišče

13.07.2017 11:55 Trebnje, 13. julija (STA) - Občina Trebnje je na javnem razpisu Fundacije za šport za sofinanciranje gradnje športnih objektov nedavno uspela s projektom gradnje večnamenskega športnega igrišča z umetno travno površino na Cvibljah. Za naložbo, ki naj bi stala nekaj več kot 240.000 evrov, si je občina zagotovila nekaj manj kot 35.000 evrov denarne podpore.

Na trebanjski občinski upravi so za STA povedali, da bodo denar za omenjeno naložbo zagotovili v občinskem proračunu prihodnjega leta. Približno polletno gradnjo pa nameravajo predvidoma začeti konec tekočega ali v začetku prihodnjega leta.

Po podatkih trebanjske občine nameravajo zgraditi športno površino, ki bo opremljena z ustrezno, standardizirano in varno športno opremo, omogočiti kakovostno izvedbo športnih programov za vse skupine prebivalstva in preostale uporabnike ter omogočiti tekmovanja in druge prireditve.

Za igrišče oz. večnamenski vadbeni prostor bodo uporabili zdaj dokaj neuporabno in degradirano zemljišče nekdanje deponije odpadkov, s čimer naj bi prispevali tudi k ohranjanju kakovostnih zemljišč in varovanju narave, so še sporočili s trebanjske občine.