c S

Poletne aktivnosti za otroke namenjene tudi tistim iz socialno šibkih družin

04.07.2017 13:46 Ljubljana, 04. julija (STA) - Letošnje poletje se bodo zvrstile različne aktivnosti, tabori, poletne šole in kampi, namenjeni otrokom in mladostnikom. Nekatere med njimi bodo s podporo podjetij, družb in zvez namenjene tudi tistim, ki prihajajo iz socialno ogroženih družin. Poleti pa bo med drugim organiziran tudi tabor za mlade s prekomerno telesno težo.

Društvo BASS bo v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje otrokom iz socialno šibkih družin iz Slovenije letos "nekoliko polepšalo poletje", so sporočili iz zveze. Na pobudo društva BASS se bo namreč 15 otrok lahko udeležilo košarkaškega kampa I came to play.

Košarkaški kamp "ni namenjen zgolj športnim aktivnostim, saj gre za projekt, ki uspešno združuje šport, izobraževanje, voditeljstvo in izgradnjo vrednot, kot so spoštovanje, fair play, timsko delo, pripadnost, sočutje, optimizem in integriteto", so v sporočilu za medije še pojasnili v zvezi.

Kampa, ki že deseto leto zapored poteka na Fruški gori v Srbiji, se bo med 31. julijem in 8. avgustom udeležilo 150 otrok iz Slovenije, Srbije, Hrvaške, Makedonije, Črne Gore ter Bosne in Hercegovine. Udeležili pa se ga bodo otroci in mladostniki, stari med 11 in 17 let.

Poleg košarkaškega kampa bodo otrokom iz družin z manj priložnostmi omogočili tudi poletna vodna doživetja. Družba Sava Turizem bo v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje 50 otrokom ta četrtek omogočila dan v Termah 3000, so sporočili iz družbe. Vodna doživetja bodo omogočili še 50 otrokom 20. julija v Termah Ptuj, 50 otrokom iz Prekmurja pa bodo omogočili enodnevno kopanje to poletje v Termah Lendava.

Podjetje Hofer pa je podprlo Zavod Gibaj in zmagaj, ki to poletje organizira poletni tabor za otroke in mladostnike s prekomerno telesno težo na Rogli, so sporočili iz podjetja. Sto mladih bo preživelo desetdnevne subvencionirane aktivne počitnice na Poletnem taboru zdravja športa in zabave za otroke in mladostnike s prekomerno težo. Podjetje bo na taboru udeležencem predvsem omogočilo zdrave obroke.

"Mladi so naša prihodnost, zato smo aktivnost, ki spodbuja zdrav življenjski stil, z veseljem podprli. Zdrava prehrana in izbor kakovostnih živil sta tudi neposredno povezana z našo osnovno dejavnostjo, zato smo otrokom in mladostnikom omogočili zdrav jedilnik," so v sporočilu za medije zapisali v podjetju.