c S

V prvem ciklu projekta Made with Y poiskali zaposlitev za 24 mladih

29.06.2017 08:01 Ljubljana, 28. junija (STA) - Projektu Made with Y, ki ga je za aktiviranje mladih pri iskanju zaposlitve organiziral Zavod Ypsilon, se je v prvem ciklu priključilo 146 mladih in približno 50 podjetij. Skupaj so izvedli 50 dni ali preko 565 ur aktivnosti, zaposlitve pa priskrbeli 24 mladim, je na današnjem zaključnem dogodku poudaril direktor Zavoda Ypsilon Miha Žefran.

Zavod Ypsilon je danes predstavil dobre prakse in rezultate po prvem ciklu projekta, ki se je začel septembra lani, drugi cikel pa bodo v Zavodu Ypsilon začeli izvajati letos jeseni.

V ciljih projekta Made with Y so v Zavodu Ypsilon predvideli, da bodo z izobraževanji in treningi okrepili kompetence vsaj 32 mladih ter jih pripravili na aktivno participacijo v družbi z redno zaposlitvijo ali odprtjem podjetja.

S projektom so naslovili mlade iskalce zaposlitve, ki so prijavljeni na zavodu za zaposlovanje, študente in dijake v zadnjih letnikih, ki že aktivno iščejo službo, ali mlade, ki so zaradi suficitarnosti poklica težje zaposljivi.

"Psihološki profil, ki ga želijo podjetja, so proaktivni, zagnani in za učenje pripravljeni bodoči zaposleni. Kadrovsko prevladujejo marketing, pisanje razpisov, prodaja, elektrotehnika, mehatronika, programiranje," je potrebe delodajalcev pojasnil strokovni sodelavec projekta Made with Y Matej Delakorda.

V drugem ciklu projekta bodo še nadgradili metode dela, ponosni pa so, kot so zapisali, predvsem na zares dobro pripravljen kurikulum in vrhunsko ekipo predavateljev in moderatorjev,.

Projekt poteka pod okriljem javnega razpisa za spodbujanje aktivnega državljanstva mladih za večjo zaposlenost 2016-2018, ki ga izvaja Urad RS za mladino. Naložbo sofinancirata država in EU iz Evropskega socialnega sklada.