c S

Za spodbujanja podjetništva med mladimi tudi evropska sredstva

28.06.2017 13:57 Ljubljana, 28. junija (STA) - Za spodbujanje podjetništva med mladimi bodo na voljo tudi evropska sredstva. Na javnem razpisu za sofinanciranje projektov spodbujanja podjetništva med mladimi 2017-2019, ki ga bo objavilo ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, bo na voljo skoraj milijon evrov, od tega bo 800.000 evrov evropskega denarja.

Namen javnega razpisa je spodbujati podjetniško aktivnost med mladimi brezposelnimi osebami starimi do vključno 28 let, izkoristiti njihove zmožnosti, spodbujati inovativnost in ustvarjalnost, ter tako doseči večje zaposlovanje mladih oseb, so sporočili iz službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, ki je izdala odločbo o finančni podpori razpisu.

Mladi brezposelni bodo napoteni v skupinsko usposabljanje, kjer bodo v obliki modulov podana različna podjetniška znanja in veščine. Na podlagi novo pridobljenih znanj in z individualnim svetovanjem bodo vključeni pripravili podjetniški načrt. Po uspešno potrjenem podjetniškem načrtu bodo imeli možnost za pridobitev subvencije v povezani operaciji Spodbude za zaposlitev mladih. Vključeni bodo upravičeni do podjetniškega svetovanja v času prvega leta delovanja novonastalega gospodarskega subjekta, v katerem se bodo zaposlili.