c S

Mariborski policisti mlade pozivajo, naj ne posegajo po alkoholu in drogah

22.06.2017 13:09 Ljubljana, 22. junija (STA) - Policijska uprava Maribor je ob začetku šolskih počitnic skupaj z UKC Maribor in tamkajšnjim nogometnim klubom pripravila preventivno akcijo, s katero mlade poziva, naj ne posežejo po alkoholu in drogah. "Obstaja nešteto dobrih razlogov proti drogam in niti eden za! Preživi mladost brezskrbno, ampak tudi premišljeno," je njihovo osrednje sporočilo.

Kot so sporočili z mariborske policijske uprave, je prav, da si mladi naberejo novih moči za prihajajoče šolsko leto. Policisti jim želijo prijetne in brezskrbne počitnice, a jih hkrati pozivajo, da jih preživijo tudi varno in premišljeno, torej brez alkohola in drugih drog.

Svoja prizadevanja bodo v času poletnih počitnic podkrepili tudi s številnimi dodatnimi policijskimi aktivnostmi. Še bolj bodo prisotni na mestih, kjer se zbirajo mladi, kot so okolice šol, parkov, gostinskih obratov in prireditvenih prostorov. Ponovno bodo opravili tudi razgovore z nekaterimi lastniki gostinskih obratov, kjer se mladi najpogosteje zadržujejo, in jih znova opozorili na zakonske obveznosti glede točenja alkoholnih pijač mladoletnim in zagotavljanja reda na javnih prireditvah.

Na PU Maribor so še napovedali, da bodo na javnih prireditvah posebej pozorni tudi na morebitno preprodajo prepovednih drog. Načrtujejo skupne poostrene nadzore z inšpekcijskimi službami in sodelovanje z nevladnimi organizacijami pri aktivnostih za zmanjševanje škodljivih vplivov na mladostnike.

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor pa so opozorili na posledice zlorabe alkohola in drog, mlade pa pozvali, naj najdejo drugačne načine za sproščanje.

Preventivno akcijo sta podprla tudi mlada nogometaša NK Maribor Dino Hotić in Luka Zahović, ki sta mlade spodbudila, naj počitnice preživijo aktivno in premišljeno.