c S

Za bolj kakovostno bivanje otrok v mladinskem zdravilišču Debeli rtič 20.000 evrov

22.06.2017 08:14 Ljubljana, 21. junija (STA) - Telekom Slovenije je Rdečemu križu Slovenije tudi v letošnjem letu doniral sredstva v višini 20.000 evrov, ki jih je namenil obnovi doma Rakovica v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli rtič, so danes sporočili iz družbe.

Zdravilišče in letovišče na Debelem rtiču vsako leto obišče več kot 15.000 otrok in mladostnikov, ki sodelujejo v različnih zdravstvenih, gibalnih in drugih pedagoških programih, v zadnjih letih pa se je letovišče razvilo v sodoben nastanitveni počitniški center, ki omogoča prijetno bivanje tik ob morju.

Zdravilišče že 61 let skrbi za zdravje otrok in mladine. Danes je to sodoben zdraviliški, športni in izobraževalno-pedagoški center, kjer je v šestdesetih letih, odkar letovišče deluje, letovalo že pol milijona otrok in mladostnikov.

V njem potekajo zdravstvena letovanja in rehabilitacije, kot so kolonije diabetikov, astmatikov ali otrok s celiakijo, pa tudi letovanja otrok iz socialno ogroženih okoljih, šol in vrtcev v naravi ter priprave mladih športnikov v okviru športnih taborov.

Prenovljen objekt ima enajst večposteljnih sob, večnamenski prostor, skupne sanitarije, kuhinjo ter sušilnico perila. Na hodniku so tudi poslikave prostovoljcev Zavoda za trajnostni razvoj Istre in simbolizirajo morsko dno. Vrednost celotne obnove mladinskega doma je 500.000 evrov, od tega znaša vrednost zadnjih posegov 74.000 evrov.

V Rdečem križu Slovenije ocenjujejo, da bo zdravilišče Debeli rtič v letošnjem letu zabeležilo 85.000 nočitev.