c S

V Slovenj Gradcu letos prvič počitniško varstvo za najmlajše šolarje

12.06.2017 08:17 Slovenj Gradec, 10. junija (STA) - Zaradi precejšnjega povpraševanja po organiziranem počitniškem varstvu za najmlajše šolarje se je Mestna občina Slovenj Gradec letos prvič odločila, da organizacijo varstva v celotnem času počitnic izpelje v sodelovanju z javnimi zavodi in drugimi institucijami. Za to je v proračunu rezervirala 15.000 evrov.

Aktivno počitniško varstvo bo po besedah strokovne sodelavke v organu skupne občinske uprave na mestni občini Lucije Čevnik obogatilo aktivnosti za otroke in mladino, ki že potekajo v mestu čez poletje. Doslej so v okviru mladinskega centra sicer že potekale kratkotrajne oblike počitniškega varstva, letos pa glede na povpraševanje prvič načrtujejo bolj strukturiran program za šolarje od 1. do 5. razreda osnovne šole.

Glavni koordinator aktivnosti bo javni zavod Mocis, k sodelovanju pa so pritegnili še vrsto drugih zavodov in institucij, med drugim Koroški pokrajinski muzej, Koroško galerijo likovnih umetnosti, knjižnico, športno zvezo in Koroški dom starostnikov.

Kot je na zadnji novinarski konferenci slovenjgraške občine povedala Čevnikova, bo tako ponudba aktivnosti pestra, precej bo novih in izvirnih vsebin. Med drugim bo Podjetniški center Slovenj Gradec pripravil podjetniške dejavnosti, prilagojene otrokom, Fakulteta za tehnologijo polimerov pa bo za otroke odprla svoje laboratorije. Posameznim aktivnostim se bodo lahko pridružili tudi otroci, ki sicer ne bodo aktivno vključeni v počitniško varstvo.

Z namenom, da spoznajo institucije v mestu in pomagajo oživljati mestno jedro, se bodo otroci zbirali v Andeškem hramu v središču mesta, varstvo pa bo potekalo v celotnem času poletnih počitnic, vsak delovni dan med 6.30 in 15.30. Zagotovljena bo prehrana, organizatorji pa se trudijo, da bi bil prispevek staršev čim manjši, da bi lahko bila storitev čim širše dostopna. Otroci bodo obvestila o podrobnem opisu počitniškega varstva kmalu dobili v svojih šolah, napoveduje Čevnikova.