c S

Za usposabljanje za delo z otroki s posebnimi potrebami 1,5 milijona evrov

09.06.2017 13:24 Ljubljana, 09. junija (STA) - Ministrstvo za izobraževanje je danes objavilo razpis za krepitev kompetenc strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju na področju dela z otroki s posebnimi potrebami. Z razpisom v vrednosti 1,5 milijona evrov želijo spodbujati uspešno vključevanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami v vzgojo in izobraževanje.

Z razpisom bodo sofinancirali aktivnosti za profesionalno usposabljanje strokovnih delavcev s področja vzgoje in izobraževanja otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami. Na ta način želijo spodbujati uspešno vključevanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami v vzgojo in izobraževanje, s poudarkom na zgodnjem odkrivanju učnih težav ter nudenju pomoči pred postopkom usmerjanja otrok. Zlasti pa želijo prispevati k delu z otroki z več motnjami, avtističnimi motnjami in motnjami v duševnem razvoju.

Cilj javnega razpisa je uspešno zaključeno profesionalno usposabljanje najmanj 5600 strokovnih in vodstvenih delavcev na področju predšolske vzgoje, osnovnošolskega izobraževanja, osnovnega glasbenega izobraževanja, poklicnega in strokovnega izobraževanja, srednjega splošnega izobraževanja, vzgoje in izobraževanja otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami ter vzgoje in izobraževanja v dijaških domovih, so sporočili z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Na javni razpis se lahko prijavi konzorcij, ki ga sestavljajo poslovodeči konzorcijski partner (društvo, zavod ali ustanova) in konzorcijski partnerji (vzgojno-izobraževalni zavodi). Rok za oddajo prijav za dodelitev sredstev je 3. julij. Informativni dan za potencialne prijavitelje pa bo 14. junija, so še pojasnili na ministrstvu.

V letošnjem proračunskem letu je za projekt na voljo 280.000 evrov, od tega 156.800 evrov za vzhodno kohezijsko regijo in 123.200 evrov za zahodno kohezijsko regijo. V proračunskih letih 2018, 2019 in 2020 je predvidenih 311.300 evrov, v proračunskem letu 2021 pa še preostalih 280.100 evrov.