c S

Z glasbili obdarili tudi učence Osnovna šola Ledina

02.06.2017 15:31 Ljubljana, 02. junija (STA) - Organizatorji projekta 20 na 20 so danes predali glasbila učencem Osnovne šole Ledina. To je že 50. osnovna šola, ki so jo obdarili z inštrumenti, današnje slovesnosti pa se je udeležila tudi ministrica za izobraževanja, znanost in šport Maja Makovec Brenčič.

Idejni vodja projekta 20 na 20 je glasbenik Marko Soršak - Soki, ki si je zadal, da bo z glasbili obdaroval sto osnovnih šol in več kot 10.000 mladim nadobudnežem omogoči prvi stik z aktivnim (po)ustvarjanjem glasbe kar na njihovi lokalni osnovni šoli, so sporočili iz Zveze Škis, ki v projektu sodeluje dobro leto.

Osnovna šola Ledina je tako postala 50. osnovna šola v Sloveniji, obdarjena z glasbili v sklopu projekta. Kot so zapisali organizatorji, so ledinski osnovnošolci s pestrim glasbenim programom na današnji slovesni predaji dokazali, da cenijo glasbo in tudi sami poprimejo za glasbila.

Prva šola, ki so jo obdarili z inštrumenti, je bila pred manj kot tremi leti osnovna šola v Žireh, so dodali organizatorji.