c S

Za študentske inovativne projekte za družbeno korist razdelili več kot milijon evrov

02.06.2017 09:07 Ljubljana, 01. junija (STA) - V okviru javnega razpisa za projektno delo z negospodarskim in neprofitnim sektorjem v lokalnem in regionalnem okolju - študentske inovativne projekte za družbeno korist so 64 izbranim projektom skupno podelili več kot milijon evrov sredstev, so sporočili z ministrstva za izobraževanja znanost in šport.

Javni razpis je 31. marca objavil javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad, sofinancirata pa ga ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter EU iz Evropskega socialnega sklada.

Sredstva so namenjena spodbujanju sodelovanja in povezovanja visokošolskega sistema z negospodarskim in neprofitnim sektorjem v lokalnem oziroma regionalnem okolju. S tem želijo mladim omogočiti pridobivanje konkretnih, praktičnih izkušenj med izobraževanjem in povečati njihove možnosti za lažji prehod iz študija na področje dela. Strokovne delavce iz lokalnega oziroma regionalnega okolja pa želijo usposobiti za prepoznavanje in reševanje problematik lokalnega in regionalnega okolja v prihodnje.

Kot so zapisali na ministrstvu, tako po projektu Po kreativni poti do znanja nadaljujejo dobre prakse povezovanja visokošolskega sistema z okoljem, vendar tokrat vzpodbujajo in širijo dobre prakse še izven gospodarstva, saj so aktivnosti usmerjene k potrebam lokalnega/regionalnega okolja v negospodarskem in neprofitnem sektorju.

Na razpis je v roku prispelo devet vlog (81 projektnih predlogov prijaviteljev - javnih in zasebnih visokošolskih zavodov). Izbranih je bilo 64 projektov, 43 za zahodno kohezijsko regijo in 21 za vzhodno kohezijsko regijo. Za študijsko leto 2016/2017 so podelili 1.065.193 evrov, od tega v zahodni kohezijski regiji 713.635 in v vzhodni kohezijski regiji 351.558. Rezultati so dostopni na spletni strani Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada RS.

Oddaja vlog za drugo odpiranje za študijsko leto 2017/2018 bo možna od 1. do vključno 25. oktobra. Tudi v tem delu je predvidenih za več kot milijon evrov sredstev.