c S

V Mariboru sklepna prireditev Otroške varnostne olimpijade

02.06.2017 08:58 Maribor, 01. junija (STA) - V športni dvorani Lukna v Mariboru je danes potekala sklepna prireditev 12. Otroške varnostne olimpijade. Gre za preventivni projekt Policijske uprave Maribor, v katerem učenci četrtih razredov osnovnih šol tekmujejo v poznavanju pravil o varnosti in zaščiti ter določenih vsakodnevnih spretnosti.

Na Otroški varnostni olimpijadi sodelujejo skoraj vse osnovne šole na območju mariborske policijske uprave. Najprej je v različnih krajih potekalo šest predtekmovanj, najboljših dvajset ekip pa se je pomerilo na današnji sklepni prireditvi v Mariboru.

Tekmovanje zajema štiri različne igre, na katerih morajo otroci pokazati, kaj so se naučili s področja prepoznave, preprečevanja in odpravljanja posledic vsakodnevnih nevarnih situacij, kako hitri in spretni so ter kako obvladajo ekipno delo.

Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, je prvo mesto osvojila podružnica Grajena Osnovne šole Ljudski vrt Ptuj. Drugo mesto je pripadlo OŠ Slave Klavore Maribor in tretje OŠ Videm - podružnica Sela. Vse ekipe so prejele pokale.

Vzporedno so se na južni ploščadi stadiona Ljudski vrt predstavile javne službe, ki skrbijo za varnost. Otroke so z obiskom razveselili tudi vrhunski športniki Rok Dragšič, Tim Gajser, Martin Bau, Urška Žolnir in Maja Mihalinec.

Ob tej priložnosti so tudi predali Zvezi prijateljev mladine (ZPM) Maribor nekaj manj kot 1400 evrov, ki so jih zbrali na 6. Štengijadi. Na teku po stopnicah na Kalvarijo je 23. maja sodelovalo rekordnih 60 ekip iz vrst policije, vojske, gasilcev, osnovnih in srednjih šol ter zasebnih podjetij. "S prispevkom bomo nekaj otrokom omogočili letovanje, saj si tega sicer ne bi mogli privoščiti," so sporočili s Policijske uprave Maribor.