c S

Zavod mladi podjetnik išče predloge za letošnjega nagrajenca

22.05.2017 10:06 Ljubljana, 21. maja (STA) - Zavod mladi podjetnik išče predloge za izbor letošnjega Mladega podjetnika leta, priznanje pa bodo podelili že sedmič. Na svoji spletni strani iščejo predloge za podjetnike oz. podjetniške skupine, starejše od 16 let, ki v povprečju ne presegajo starosti 33 let, podjetje pa mora biti ustanovljeno med 1. januarjem 2012 in 1. januarjem 2017.

"Z nominacijo, ki jo je mogoče oddati na spletni strani mladipodjetnik.si/mp-leta, nam pomagate odkriti talente in glas o uspešnih podjetnikih širiti med prihodnje mlade podjetnike in širšo javnost," so zapisali organizatorji tekmovanja.

Med pogoji za nominacije, ki jih zbirajo do konca meseca, so navedli še, da mora podjetnik oz. podjetniška skupina biti večinski (vsaj 51-odstotni) lastnik podjetja, podjetje je lahko tudi franšiza slovenskega ali tujega podjetja, vendar mora poslovati kot samostojna pravna oseba.

"Pomembno je, da je bolj ali manj samorasel podjetnik in deluje v etični panogi, ki je zanimiva in realno dosegljiva tudi za prihodnje mlade podjetnike, hkrati pa si želimo, da je zmagovalec tudi zgled drugim slovenskim mladim podjetnikom in tistim, ki se na to pot šele podajajo," so navedli organizatorji, ki izbor pripravljajo od leta 2011.

Doslej so naziv Mladi podjetnik leta prejeli Admir Latič (Endom) leta 2011, leta 2012 Maja Švener in Gregor Koprivnik (Ličila.si), leta 2013 Kristina Kočet Hudrap (Tiko Pro), leta 2014 Jana Fleišer (vrtec Dobra teta), leta 2015 Anja in Alen Marić (WoodWay) in lani Mario Kurtović (Panorganic).

Mladi podjetnik leta 2017 bo znan na sklepni prireditvi, pred tem pa bo komisija med prijavami, ki bodo prispele do 31. maja letos, izbrala 10 polfinalistov, nato pa še pet finalistov, ki se bodo potegovali za letošnji naziv.