c S

Tudi v Pomurju Model M Slovenija za mlade brezposelne

17.05.2017 08:42 Murska Sobota, 17. maja (STA) - V Murski Soboti se bo 23. maja začel program usposabljanja mladih za podjetništvo, nevladništvo in aktivno iskanje zaposlitve v okviru projekta Model M Slovenija. Potekal bo teden dni in bo brezplačen za 20 do 30 udeležencev, prijave zanj pa zbirajo le še do četrtka.

Organizatorja programa sta Inštitut za razvoj družbene odgovornosti - IRDO in center Aurora Coworking, ker je število mest omejeno, pa velja pravilo, da ima prednost, kdor se prej prijavi.

Dodatne informacije najdejo kandidati na spletnem mestu projekta Model M Slovenija in Inštituta IRDO, prijavijo pa se lahko prek facebook in spletne strani projekta Model M Slovenija, ali pa se pozanimajo na svoji enoti zavoda za zaposlovanje, ki je podporni partner projekta.

Model M Slovenija pomeni biti mlad in biti vzor drugim, kako inovativno najdeš zaposlitev ali ustvariš lastno, projekt pa sofinancirata EU iz Evropskega socialnega sklada ter urad za mladino.

S tem modelom sodelovanja bodo lahko v regiji partnerji kasneje sami večkrat letno izvajali izobraževanja za mlade brezposelne. Trajal bo do 15. septembra 2018, z njim pa želijo v sedmih statističnih regijah za večjo zaposljivost in zaposlenost usposobiti vsaj 140 mladih in jih pomagati zaposliti vsaj 32.

Po usposabljanju 26 mladih januarja in februarja 2017 v Celju se je zaposlilo deset oseb, v Ljubljani se je od 14 vključenih ena samozaposlila, še več zaposlitev pa, kot so sporočili organizatorji, pričakujejo v kratkem.

Program usposabljanja v vsaki regiji traja mesec in pol, mladi pa se tako povezujejo s podjetniki, nevladniki in dosedanjimi udeleženci projekta ter hitreje pridejo do zaposlitve, saj ob prejemu znanj krepijo tudi svoj socialni kapital, še pravijo organizatorji.