c S

V Biotehniškem izobraževalnem centru družinski dan s hišnimi ljubljenci

17.05.2017 08:40 Ljubljana, 17. maja (STA) - V Biotehniškem izobraževalnem centru danes pripravljajo družinski dan s hišnimi ljubljenci. Na zelenici ob Šolski veterinarski ambulanti v ljubljanskem Mestnem logu bodo obiskovalci med 14. in 18. uro lahko videli pse, mačke in druge domače živali, pa tudi živali iz šolskega vivarija, ribice, pajke, kuščarje, želve in kače, so napovedali.

Na prireditvi se bodo predstavili policijski, reševalni, terapevtski in plešoči psi, psi, ki vlečejo sani, pa tudi druga društva in organizacije, pasje šole in trgovine, ki skrbijo za dobrobit in zdravje živali, obljubljajo organizatorji.

Na osrednjem prostoru bo potekal pester spremljevalni program, ki ga bosta povezovala dijaka BIC Ljubljana, Gimnazije in veterinarske šole, obiskovalcem obljubljajo tudi možnost poslikave obraza, poseben animacijski program za otroke bodo pripravili v fotokotičku.

Za obiskovalce letos pripravljajo tudi voden ogled prenovljenega šolskega vivarija, kjer prebiva 44 različnih vrst živali, od tega 16 vrst rib, devet vrst plazilcev in sedem različnih vrst žuželk. Na voljo bodo tudi hitri veterinarski pregledi v šolski veterinarski ambulanti za hišne ljubljence, ki jih bodo na prireditev pripeljali obiskovalci.