c S

Žalska občina v energetsko sanacijo enote vrtca in OŠ Šempeter

15.05.2017 09:36 Žalec, 14. maja (STA) - Občina Žalec se bo v teh dneh lotila energetske sanacije enote vrtca v Žalcu in Osnovne šole (OŠ) Šempeter. V ta namen je občina s strani ministrstva za infrastrukturo aprila prejela skoraj 464.000 evrov, občina pa bo prispevala 1,1 milijona evrov. Energetska sanacija bo predvidoma končana oktobra letos.

Osnovni namen naložbe pa je nižja raba energije in posledično nižji stroški energije. Nižja raba energije bo prinesla tudi zmanjšanje emisij toplogrednih plinov in zagotovitev ugodnejših pogojev za uporabnike omenjenih objektov. Osnovni cilj naložbe je urediti objekte tako, da bodo okoljsko prijazni in stroškovno učinkoviti, so sporočili z žalske občine.

Pomemben cilj naložbe predstavlja tudi osveščanje, motiviranje in informiranje uporabnika o učinkoviti rabi energije.

Na vrtčevski enoti v Žalcu bodo tako izvedli toplotno izolacijo ovoja stavbe, menjavo oken in vhodnih vrat, zamenjali bodo tudi obstoječo toplotno črpalko za pripravo tople sanitarne vode, uredili prezračevanje, prenovili ogrevalni sistem in posodobili razsvetljavo.

Na OŠ Šempeter pa bodo izvedli izolacijo stropa proti podstrešju, strehe nad telovadnico, zamenjali dele stavbnega pohištva, v načrtu je tudi rekonstrukcija kotlovnice z vgradnjo toplotne črpalke za ogrevanje objekta in posodobitev prezračevalnega sistema.