c S

Tudi letos druženje na Škisovi tržnici ob odlični kulinariki

11.05.2017 07:47 Ljubljana, 11. maja (STA) - Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza Škis) danes v Ljubljani pripravlja enodnevno Škisovo tržnico, na kateri se bo s svojo kulturo, kulinariko, narečji in posebnostmi predstavilo 59 študentskih klubov iz različnih regij. Otvoritve jubilejne 20. Škisove tržnice se bo udeležil predsednik republike Borut Pahor, ki bo študente tudi nagovoril.

Že 20. leto zapovrstjo Zveza Škis pripravlja tržnico, največjo kulturno-zabavno prireditev za mlade, ki temelji na promociji slovenske kulture in kulinarike, s pestrim popoldanskim ter večernim programom pa skrbi za dobro vzdušje in zabavo obiskovalcev, so v zvezi navedli v sporočilu za javnost.

Vrata v največji študentski raj na Kardeljevi ploščadi bo odprlo 59 študentskih klubov. S tradicionalnim mimohodom, ki ga bodo vodile sevniške mažoretke, se bo dogajanje razširilo po glavnem prizorišču in klubskih stojnicah, ki po navedbah organizatorjev predstavljajo srce Škisove tržnice.

Razdeljenost klubov po regijah bodo obiskovalci lahko tudi okusili, saj bodo klubi na svojih stojnicah ponujali kulinarične dobrote, značilne za svoje regije: od bograča do belokranjske ter ocvirkove pogače, grenadirmaša, kranjske klobase in kraškega pršuta, idrijskih žlikrofov in drugih specialitet. Tuji študenti bodo na mednarodnem otočku ponujali kulinariko svojih držav.

Čez dan se bodo lahko obiskovalci preizkusili tudi v nogometu na milnici, adrenalinski navdušenci pa v obratnem bungeeju.

Na osrednjem odru bodo pripravili tudi nagradne igre ter različne aktivnosti, zvečer pa sledi koncert. Med drugim bodo nastopile rock skupine Tabu, Siddharta in Prljavo kazalište.