c S

Tudi ponovljen razpis za prodajo mladinskega počitniškega doma na Krku neuspešen

09.05.2017 06:20 Domžale, 08. maja (STA) - Tudi na ponovljenem razpisu petih občin za prodajo skupnega mladinskega počitniškega doma na hrvaškem otoku Krk ni bilo nobene ponudbe. Odločitev o nadaljevanju postopka oziroma o nadaljnjih aktivnostih bo moralo sprejeti vseh pet občin skupaj, in sicer Domžale, Trzin, Lukovica, Moravče in Mengeš, so za STA sporočili iz Občine Domžale.

Konec marca so občine ponovile razpis za prodajo skupnega mladinskega počitniškega doma na otoku Krk z izklicno ceno 628.500 evrov. Solastnice so se odločile za prodajo tega doma zaradi gospodarnosti poslovanja. Prvi razpis za prodajo doma marca lani ni bil uspešen, saj niso prejeli nobene ponudbe.

Mladinski počitniški dom Krk z vsemi pripadajočimi površinami so občine vrsto let uporabljale za izvajanje šole v naravi za svoje osnovnošolce, a zadnja leta vedno manj. Zato so že leta 2004 dom oddali v najem družbi Leštan in Leštan za 15 let oz. do leta 2019 z možnostjo enostranske odpovedi pogodbe z odpovednim rokom enega leta.

V domu, zgrajenem leta 1989, je sicer prostora za letovanje več kot sto otrok. Zaradi starosti je po navedbah občine potreben temeljite obnove.