c S

Slovenjgraška občina z naložbo rešuje prostorske težave šole na Selah

08.05.2017 07:20 Slovenj Gradec, 06. maja (STA) - Mestna občine Slovenj Gradec bo predvidoma do začetka novega šolskega leta rešila prostorske težave podružnične osnovne šole na Selah, ki jo v tem šolskem letu v petih oddelkih obiskuje 39 učencev. Naložba v delno rekonstrukcijo šole je vredna 235.000 evrov, so za STA pojasnili na občini.

Projekt predvideva rekonstrukcijo mansarde, kjer bodo uredili eno učilnico in sanitarije. V sklopu naložbe bodo učenci pridobili tudi garderobo, predvidena pa je tudi ureditev stopnišča in vhoda za gibalno ovirane osebe.

Postopek izbire izvajalca del še ni končan, na občini pa pričakujejo, da bodo dela izvedena v času poletnih počitnic in zaključena do 1. septembra.

Število učencev v podružnični osnovni šoli Sele se je v zadnjih petih letih povečevalo. V šolskem letu 2011/2012 jo je obiskovalo 29 učencev, v šolskem letu 2014/2015 jih je bilo 41, v zadnjih dveh letih pa v petih oddelkih od prvega do petega razreda 39 učencev.

Krajani so na nujnost naložbe opozarjali že več let. Kot pravi predsednik vaške skupnosti Sele-Vrhe Peter Pungartnik, tudi slovenjgraški občinski svetnik, naložba zagotavlja obstoj vrtca in šole nadaljnjih nekaj desetletij.