c S

Začenjajo se tradicionalne Majske igre ljubljanskih študentov

08.05.2017 07:48 Ljubljana, 08. maja (STA) - Nocoj se s koncertom v Rožni dolini začenjajo 34. Majske igre, ki bodo v treh tednih na različnih lokacijah v Ljubljani združevale kulturo, šport in zabavo. Vsako leto privabijo okoli 50.000 obiskovalcev, namen iger pa je študente s športnimi, kulturnimi in glasbenimi doživetji spodbuditi, da se družijo in spoznavajo, so zapisali organizatorji.

Na koncertih v Rožni dolini, Mestnem logu, na Rožniku in Kardeljevi ploščadi bodo med drugim tako nastopili Prismojeni Profesorji Bluesa, Lačni Franz, Mi2, Happy Ol' McWeasel in Zmelkoow.

Obiskovalci pa se bodo lahko sprostili tudi na šestih kulturnih večerih, kjer bodo nastopili pesniki, pevci, komiki in folklorniki. Na kulturnem otočku v Rožni dolini se bodo s koncerti predstavili znani in manj znani ustvarjalci, ki so po besedah organizatorjev le začetek odkrivanja pestrega kulturnega sveta Majskih iger.

Športni dogodki bodo potekali po celi Ljubljani, največ jih bo v Rožni dolini. Študenti se bodo lahko pomerili v več kot 30 športnih panogah. Med najbolj obiskanimi so običajno odbojka na mivki, mali nogomet, briškula, paintball in beer pong. Vsako leto dodajo tudi nove športe, letos je to kartanje enke.

Letošnje Majske igre bodo trajale do 24. maja, ko se bodo zaključile s koncertom na Kardeljevi ploščadi.

Majske igre organizira Študentski svet stanovalcev javnega zavoda Študentski dom Ljubljana.