c S

Vlada danes na delovnem posvetu o ukrepih za izboljšanje položaja mladih

04.05.2017 08:12 Ljubljana, 04. maja (STA) - Vlada se bo danes popoldne sestala na delovnem posvetu, na katerem bo razpravljala o ukrepih za izboljšanje položaja mladih, ki so ena od njenih prioritet v letošnjem letu. Še pred posvetom se bo vlada sestala na redni seji, koalicijski partnerji pa bodo že zjutraj razpravljali o odprtih vprašanjih oz. projektih, pri katerih še iščejo skupen jezik.

Na posvetu bodo razpravljali o spodbujanju zaposlovanja, inovativnosti, kreativnosti in podjetnosti ter zagotavljanju dostopnih najemnih stanovanj za mlade. Posveta, ki bo odprt za javnost, se bodo udeležili tudi predstavniki mladih oz. mladinskih organizacij.

Na vladi so navedli, da je prispevek mladih izjemno pomemben ter kaže, da "zmoremo z aktivnim in konstruktivnim pristopom doseči spremembe, ki pomenijo razvoj za vse". Vključevanje mladih v procese političnega odločanja te vlade po njihovem mnenju pomeni vključevanje novih, kreativnih in inovativnih idej.

Kot so pojasnili, je vlada zato okrepila strukturiran dialog z mladimi ter skupaj z njimi identificirala ključna področja, kjer je treba za mlade poiskati boljše sistemske rešitve, da bo njihova pot v samostojnost in neodvisnost uspešnejša. Delovni posvet bo tako po njihovem mnenju odlična priložnost za pregled napredka in dogovore o prihodnjih ukrepih na področju mladinske politike.

Pred redno sejo vlade pa bodo koalicijski partnerji razpravljali o aktualnih vprašanjih, med katerimi so zadnje čase najbolj v ospredju zahteve do ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anje Kopač Mrak. Koalicijski partnerji od nje pričakujejo merila za pripravljen predlog reorganizacije centrov za socialno delo, pa tudi predlog sprememb delovne zakonodaje.

Partnerje čaka tudi nadaljevanje pogovorov o prenovi gradbene in prostorske zakonodaje.