c S

Danes javna predstavitev kandidata za ljubljanskega rektorja

19.04.2017 08:05 Ljubljana, 19. aprila (STA) - Na ljubljanski pravni fakulteti se bo danes javno predstavil edini kandidat za rektorja ljubljanske univerze Igor Papič, ki je dekan fakultete za elektrotehniko. Papič v programu izpostavlja kakovost, prepričan je, da je po kriznem obdobju priložnost za nov zagon. Volitve novega rektorja na vseh članicah in rektoratu bodo 16. maja.

Program dela za mandatno obdobje 2017-2021 je Papič sicer strnil v desetih točkah - kakovost, odličnost, motivacija, dostopnost, odgovornost, sodelovanje, transparentnost, avtonomija, tradicija in razvoj. Kot enega glavnih izzivov pri svojem delu vidi potrebo po učinkoviti komunikaciji oz. izmenjavi in usklajevanju pogledov med vsemi člani akademske skupnosti.

Da bi uspešno izpeljali dogovorjene naloge, se morajo po njegovih besedah znati povezovati. Pri tem pričakuje sodelovanje in pomoč vseh zaposlenih in študentov na univerzi.

"Če ne bomo usklajeni znotraj univerze, bo uveljavljanje naših interesov navzven precej omejeno," je poudaril Papič in dodal, da univerzo čakajo tudi novi izzivi pri pripravi novih sistemskih zakonov o visokem šolstvu in o raziskovalni dejavnosti.

Rektorja po spremembah pravilnika o volitvah organov ljubljanske univerze volijo po dvokrožnem in neposrednem sistemu. Če bo Papič zbral več kot 50 odstotkov veljavnih glasov, bo izvoljen za rektorja Univerze v Ljubljani za štiriletno obdobje ter nadomestil aktualnega rektorja Ivana Svetlika.