c S

V Mariboru ta teden že četrta karierna tržnica

18.04.2017 09:35 Maribor, 17. aprila (STA) - Mariborska in ptujska območna služba Zavoda RS za zaposlovanje bosta v četrtek v sodelovanju s Kariernim centrom tamkajšnje univerze pripravili že četrto karierno tržnico v živo. Na njej bodo študentom in diplomantom univerze ter mladim iskalcem zaposlitve tudi tokrat zagotovili priložnost, da vzpostavijo osebni stik s potencialnimi delodajalci.

V okviru dogodka, ki bo potekal med 10. in 13. uro, so predvideni hitri zaposlitveni razgovori s 15 delodajalci, predstavili pa se bodo tudi drugi akterji, ki si prizadevajo za ustvarjanje dodatnih možnostih kariernega razvoja in izvajajo aktivnosti, povezane z zagotavljanjem lažjega prehoda na trg dela.

Kot pojasnjujejo v Kariernem centru Univerze v Mariboru, bo udeležba na dogodku brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava na njihovi spletni strani. Organizatorji pričakujejo okoli 200 udeležencev.

"Na dogodku bo veliko priložnosti za osebno srečanje in predstavitev ter mreženje med udeleženci in delodajalci, zlasti na petminutnih hitrih zaposlitvenih razgovorih. Ob mnogih delodajalcih se bodo na sejmu predstavili tudi drugi akterji, ki si prizadevajo za ustvarjanje dodatnih možnosti kariernega razvoja ter izvajajo aktivnosti, povezane z zagotavljanjem lažjega prehoda na trg dela," je pred dogodkom povedal Matej Kosi iz Kariernega centra.

Organizatorji so za sklop hitrih zaposlitvenih srečanj tokrat 15 delodajalcem zagotovili več kot 100 hitrih razgovorov. Ker bodo posamezni kandidati lahko izvedli razgovor z več delodajalci, bo lahko sodelovalo okoli 60 kandidatov. Sicer pa so za udeležbo na tržnici prejeli že več kot 120 prijav.

Ob tem bosta svetovalca za mlade iz mariborske in ptujske službe zavoda za zaposlovanje udeležencem, tako iskalcem zaposlitve kot delodajalcem, predstavila aktivnosti in aktualne programe za mlade v okviru aktivne politike zaposlovanja. Ti programi mladim omogočajo, da si pridobijo prve delovne izkušnje s pomočjo programov subvencioniranega zaposlovanja, pridobljena znanja uporabijo na konkretnem delovnem mestu in razvijajo nove kompetence, ki jim omogočajo rast na karierni poti.

Na tokratni tržnici bodo od delodajalcev sodelovali Zavod center nova-Fima, Talum, M&R Automation, Lek, Kadring, Hilti Slovenija, REAL security, Agencija M servis, Initi, E-študentski servis, Boxmark Leather, Doorson, PK&KP, Lasertehnik Marfin, Ams AG; Msg life odateam, AVL-AST, Trenkwalder kadrovske storitve, Kemijski inštitut, Palfinger, Moja zaposlitev in Študentski servis.

Na območju mariborske območne službe zavoda za zaposlovanje je bilo marca 12.920 registriranih brezposelnih, od tega 2475 z visoko izobrazbo, skoraj četrtina brezposelnih je mlajših od 30 let. Na območju ptujske območne enote je bilo marca 3398 brezposelnih, od tega nekaj več kot 500 visoko izobraženih ter skoraj tretjina mladih. V obeh regijah se je, tako kot v vsej Sloveniji, stopnja brezposelnih v zadnjem obdobju znižala, na lepšo sliko pa vplivajo tudi dnevne migracije v sosednjo Avstrijo.