c S

Študenti lahko na kariernem dnevu preverijo zaposlitvene možnosti

12.04.2017 14:23 Ljubljana, 12. aprila (STA) - Na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani danes poteka že 14. karierni dan Delo MeNE išče. Gre za karierni dogodek, katerega namen je študente seznaniti z zaposlitvenimi možnostmi in načinom kadrovanja uveljavljenih slovenskih in mednarodnih podjetij ter povečati zaposlitvene možnosti študentov in diplomantov, so sporočili s fakultete.

Poudarek je na pridobivanju znanj in veščin, ki jih na karierni poti poleg formalno pridobljenih znanj v času študija študenti še potrebujejo. V ta namen so pripravili 15 predavanj, na katerih bodo študenti izvedeli, kaj bodoči delodajalci pričakujejo od njih, kako naj se pripravijo na prvi stik z delodajalcem in kako postopati pri iskanju zaposlitve v tujini.

Na dogodku se študenti lahko seznanijo z zaposlitvenimi možnostmi in načinom kadrovanja uveljavljenih slovenskih in mednarodnih podjetij. Letošnji dogodek gosti naslednja podjetja: EY Slovenija, Deloitte Slovenija, LeitnerLeitner, Orbico, Studio Moderna, GEN-I, Medis, Cargo Partner, BISNODE, Kompas MTS, PWC Slovenija ter Symphony EYC.

Dogodka, ki ga organizira ekonomska fakulteta v Ljubljani v sodelovanju s študentskim društvom Management Group, se vsako leto udeleži preko 600 študentov različnih študijskih programov na dodiplomski in podiplomski stopnji.