c S

Športna igrišča pri dobovski osnovni šoli dostopna tudi rekreativcem

03.04.2017 08:24 Dobova, 01. aprila (STA) - Občina Brežice in Osnovna šola dr. Jožeta Toporišiča v Dobovi bosta tamkajšnja šolska športna igrišča danes popoldne uradno odprli tudi za zunanje rekreativne uporabnike. Igrišča bodo lahko od danes brezplačno obiskovali v popoldanskih urah, kar velja tudi za nedelje in praznike. Igrišča bodo danes zasedla predvsem posavska športna društva.

Z brežiške občine so sporočili, da bodo omenjena športna igrišča na voljo vsem občanom, ki rekreativno preživljajo svoj prosti čas in vsem generacijam. Za zunanje uporabnike bodo odprta vsak dan med 14. in 19. uro.

Omenjena igrišča oz. dobovske šolske športne površine bodo danes organizirano preizkusila tudi številna športna društva iz celotne brežiške občine, ki v svoje programe dejavnega športnega življenja vsakoletno vključuje skoraj 2000 občanov vseh generacij.

Dodali so, da poleg občine širšo dostopnost dobovskih šolskih športnih površin s sofinanciranjem programa javnih del omogoča republiški zavod za zaposlovanje. V program javnih del sta namreč vključena nadzornika, ki bosta nadzirala dogajanje na igriščih, opravljala manjša vzdrževalna dela in v duhu dobrega gospodarja skrbela za ravnanje s površinami.

Pobudnica javne dostopnosti šolskih igrišč je bila tudi dobovska krajevna skupnost, njihova upravljavka je omenjena osnovna šola.

Na današnjem odprtju bodo sodelovali Moško rokometno društvo Dobova, Rokometni klub Brežice, Rokometna šola Gorazda Škofa in Rokometni klub Sevnica, Športno društvo Petelinček, Mažoretke Dobova, nogometne ekipe elekcije U10, rekreativne skupine Športnega društva Sela, Rekreacija 2001 Dobova in skupina občinskih svetnikov.

Pripravili bodo tudi rokometni, nogometni in turnir v odbojki na mivki ter revijalni turnir malega nogometa, so še sporočili z brežiške občine.