c S

Mednarodni vrh o učiteljskem poklicu pomemben zaradi izmenjave dobrih praks

03.04.2017 08:16 Ljubljana, 31. marca (STA) - V Edinburgu se je danes končal sedmi Mednarodni vrh o učiteljskem poklicu. Med sodelujočimi 22 državami je bila tudi Slovenija. Ministrica za izobraževanje Maja Makovec Brenčič je dejala, da je to pomemben dogodek, saj je izmenjava dobrih praks med državami koristna za načrtovanje dela v prihodnje.

Kot so sporočili z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, gre za enega izmed svetovnih forumov, kjer udeleženci razpravljajo o učinkovitih politikah in praksah poučevanja in učenja. Vrh vsako leto združi tiste politične predstavnike vlad, reprezentativnih sindikalnih organizacij in učiteljev držav, ki so uspešni po mednarodnih kazalnikih OECD v izobraževanju.

Udeleženci so letos pozornost namenili izmenjavi izkušenj o tem, kako opolnomočiti učitelje in zagotoviti pogoje za zagotavljanje enakih možnosti izobraževanja za vse.

Slovensko delegacijo v Edinburgu je vodila ministrica Makovec Brenčičeva, sestavljali pa so jo še generalni direktor direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo Gregor Mohorčič, glavni tajnik Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije Branimir Štrukelj ter ravnatelj Osnovne šole Koper Anton Baloh.