c S

Izšel razpis za študentske inovativne projekte

03.04.2017 07:51 Ljubljana, 31. marca (STA) - Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad je danes na spletni strani in v uradnem listu objavil javni razpis za študentske inovativne projekte za družbeno korist 2016-2018, ki bo omogočil povezovanje visokošolskih zavodov z negospodarskim in neprofitnim sektorjem v lokalnem in regionalnem okolju, so sporočili s sklada.

Projekt Študentski in inovativni projekti za družbeno korist je po konceptu podoben projektu Po kreativni poti do znanja, ki ga na skladu izvajajo že od leta 2013 in je do sedaj prinesel številne pozitivne rezultate. Glavna razlika med starim in novim projektom je povezovanje visokošolskih sistemov z negospodarskim in neprofitnim sektorjem na lokalni in regionalni ravni, so zapisali.

Projekti se bodo izvajali v skupinah od šest do deset študentov pod mentorstvom pedagoškega mentorja in strokovnega sodelavca iz lokalnega oz. regionalnega okolja. V okviru projektov bodo študenti proučevali različne kreativne in inovativne rešitve za izzive negospodarskega in neprofitnega sektorja.

V projekt, ki ga sofinancirata ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Evropski socialni sklad, bodo vključeni študenti različnih stopenj in smeri, kar bo prispevalo k mreženju študentov različnih disciplin in strok ter strokovnih sodelavcev.

Projekti bodo trajali tri ali štiri mesece, zaključiti pa se bodo morali do 30. septembra. Na razpis se lahko prijavijo visokošolski zavodi, ki v vlogi lahko oddajo največ tri projektne predloge za posamezno članico, skrajni rok prijave pa je 4. maj do 14.30.

K sodelovanju vabijo nevladne in neprofitne institucije, da se povežejo z visokošolskimi zavodi in skupaj z njimi zasnujejo projekte, kjer bodo iskali rešitve za izzive, s katerimi se srečujejo pri delu. Vabijo tudi študente, da izkoristijo priložnosti, ki jih nudijo projekti, in se priključijo projektom.

Vsi udeleženci v projektih, tako študenti kot pedagoški mentorji in strokovni sodelavci, bodo za delo prejeli finančne spodbude. Višina razpoložljivih sredstev za šolski leti 2016/2017 in 2017/2018 znaša dobrih 2,1 milijona evrov.