c S

Programu za inovativno poučevanje v pedagoških študijskih programih 1,3 milijona evrov

30.03.2017 14:02 Ljubljana, 30. marca (STA) - Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori razpisu Inovativne in prožne oblike poučevanja in učenja v pedagoških študijskih programih. Višina predvidenih sredstev je 1,3 milijona evrov, 80 odstotkov bo prispeval Evropski socialni sklad.

Predmet javnega razpisa, ki ga bo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport objavilo v kratkem, je sofinanciranje aktivnosti na področju izvajanja pedagoških študijskih programov, s katerimi bodo usposobili študente, bodoče osnovnošolske in srednješolske učitelje, za didaktično uporabo informacijsko-komunikacijske tehnologije v učnem procesu, so sporočili iz službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Tako bodo na visokošolskih zavodih skušali zagotoviti, da bodo imeli bodoči učitelji osnovna znanja o didaktični uporabi informacijsko-komunikacijske tehnologije in da bodo znali prepoznati možnosti, ki jim jih ta nudi za doseganje višje bralne pismenosti učencev in dijakov.

Javni razpis je namenjen visokošolskim zavodom, ki so v študijskem letu 2015/2016 izvajali pedagoške študijske programe in so vpisani v evidenci visokošolskih zavodov, so še zapisali.