c S

S projektom Skupaj smo večji do največje risbe in možnosti vpisa v Guinessovo knjigo

29.03.2017 08:12 Ljubljana, 28. marca (STA) - Na pobudo psihologa Kristijana Muska Lešnika se je danes na Osnovni šoli Brezovica pri Ljubljani uradno začel projekt Skupaj smo večji. Otroci in mladostniki iz vse Slovenije bodo do maja ustvarjali največjo sestavljeno risbo na svetu in jo prijavili za vpis v Guinnessovo knjigo rekordov, so zapisali na spletni strani ministrstva za izobraževanje.

Otroci in mladostniki iz slovenskih vrtcev, osnovnih in srednjih šol, pa tudi odrasli, ki jim bodo pri tem pomagali, bodo risali človeka. V velik mozaik bodo lahko prispevali risbo sebe ali nekoga, ki jim je pri srcu, lahko pa tudi odtis svoje dlani.

Cilj projekta je mladim dati izkušnjo, da lahko v življenju uresničijo pomembne in velike cilje. Želijo jim omogočiti spoznanje, da lahko s sodelovanjem ustvarijo in dosežejo veliko več kot vsak sam. Obenem pa vabijo tudi starše, skrbnike, učitelje in mentorje, da otrokom in mladostnikom pomagajo pri ustvarjanju risb. Namen projekta je tudi krepiti ustvarjalnost, solidarnost in medgeneracijsko sodelovanje, so še sporočili.

Odtisa dlani sta k največji risbi prispevala tudi podpornika projekta premier Miro Cerar in ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič. Ministrica je ob tem dejala, da je k projektu pristopila z velikim veseljem, saj ima močno sporočilnost. "Projekt naj nas vse skupaj poveže in spodbudi, da skupaj ustvarimo največjo sliko sveta in da ljudem pokažemo, da znamo in zmoremo stopiti skupaj ter da Slovence zaznamujeta tudi kolegialnost in ustvarjalnost," je dejala ministrica.

Kot so še zapisali na ministrstvu, lahko otroci prispevke posredujejo do 15. maja, navodila za sodelovanje pa bodo organizatorji kmalu objavili.