c S

Za študentske inovativne projekte 1,8 milijona evrov evropskega denarja

29.03.2017 08:04 Ljubljana, 28. marca (STA) - Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je potrdila program Projektno delo z negospodarskim in neprofitnim sektorjem v lokalnem in regionalnem okolju - Študentski inovativni projekti za družbeno korist 2016-2018. Skupna vrednost sredstev znaša 2,3 milijona evrov, od tega Evropski socialni sklad prispeva 1,8 milijona evrov.

Kot so sporočili iz omenjene vladne službe, je program namenjen uporabi in razvoju znanja visokošolskih zavodov v korist lokalnega okolja ter razvoju sinergije med visokošolskimi zavodi in lokalnimi akterji glede na potrebe lokalne in regionalne skupnosti.

Program bo spodbujal odprto in prožno prehajanje med izobraževanjem in trgom dela oziroma lokalnim okoljem, s čimer se bo mladim zagotovilo pridobivanje konkretnih, praktičnih izkušenj že med izobraževanjem. Pri tem bodo lahko uresničevali ideje, pridobivali izkušnje in si tako povečevali možnosti zaposljivosti.

Ob uresničevanju konkretnih projektov ob partnerskem sodelovanju z izobraževalno institucijo, lokalnim okoljem, raziskovalnim sektorjem, socialnimi partnerji, nevladnimi organizacijami in drugimi deležniki bodo lahko razvijali podjetnost, inovativnost, kreativno razmišljanje in ustvarjalnost.

Program se bo izvajal skozi javni razpis, ki ga bo objavil Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS.