c S

Mariborski karierni center posodobil spletno Karierno tržnico

20.03.2017 09:01 Maribor, 19. marca (STA) - Karierni center mariborske univerze je posodobil in nadgradil spletno orodje Karierna tržnica, ki mladim prinaša nove zaposlitvene priložnosti. Njegov glavni namen je zagotavljati možnost mreženja med delodajalci in študenti ter diplomanti univerze. Skupaj z zavodom za zaposlovanje bodo orodje predstavili na četrtkovi Karierni tržnici v živo.

Orodje je na voljo na spletni strani Kariernega centra, študentom pa omogoča, da se s kratkimi osebnimi predstavitvami predstavijo vsem delodajalcem, ki so včlanjeni v bazo, ti pa se nato lahko odločijo za vzpostavitev stika ter tako pridejo do novega kadra.

Karierna tržnica odslej omogoča tudi sodelovanje tujih delodajalcev in pripravo predstavitve v angleškem in nemškem jeziku. Za učinkovito načrtovanje karierne poti, je študentom in diplomantom na voljo tudi novo spletno orodje, s katerim si lahko pripravijo svoj karierni načrt. Poleg osebne predstavitve orodje omogoča tudi vpogled v prosta mesta za delo in praktično usposabljanje.

"Gre za spletno orodje, ki smo ga v preteklosti že imeli, a ga vseskozi nadgrajujemo. Z vrsto dodatnih promocijskih in tudi vsebinskih aktivnosti bomo v prihodnje našo bazo še okrepili tako na strani delodajalcev kot tudi na strani študentov in diplomantov," pravi Matej Kosi iz Kariernega centra Univerze v Mariboru.

V sodelovanju z mariborsko in ptujsko območno službo zavoda za zaposlovanje bodo v četrtek v prostorih univerze znova organizirali tokrat že četrto karierno tržnico v živo na temo kariernih priložnosti za mlade. Na dogodku se bodo udeleženci lahko osebno srečali z delodajalci, se jim predstavili in z njimi izvedli hitre zaposlitvene razgovore.

Med delodajalci, ki bodo prisotni na dogodku, bodo Zavod center nova-Fima, Talum, M&R Automation, Lek, Kadring, Hilti Slovenija, REAL security, Agencija M servis, Initi, E-študentski servis, Boxmark Leather, Doorson, PK&KP, Lasertehnik Marfin, Ams AG in MSG life odateam.