c S

Izšel je razpis za izbor projektov za spodbujanje inovativnih oblik učenja

13.03.2017 07:55 Ljubljana, 10. marca (STA) - Ministrstvo za kulturo je na svoji spletni strani danes objavilo javni razpis za izbor projektov za spodbujanje prožnih in inovativnih oblik učenja z razvojem jezikovnih virov in tehnologij. Skupna vrednost razpisa je dva milijona evrov, od tega Evropski socialni sklad prispeva 1,6 milijona evrov. Rok za oddajo vlog je 20. april do 24. ure.

Predmet razpisa je sofinanciranje projektov (operacij) za spodbujanje prožnih in inovativnih oblik učenja z razvojem jezikovnih virov in tehnologij, namenjenih učencem osnovnih in/ali dijakom srednjih šol ter njihovim učiteljem v okviru pouka slovenskega jezika s književnostjo.

Cilj javnega razpisa je izdelava učnih jezikovnih e-orodij ter priprava in izvedba strategij prožnih oblik učenja v vzgojno-izobraževalnih zavodih. To vključuje oblikovanje, sprejetje in izvajanje strateškega dokumenta s področja prožnih oblik učenja, izvedbo izobraževanj učiteljev za delo z učnimi jezikovnimi e-orodji in pripadajočimi metodami dela ter vključitev učnih jezikovnih e-orodij in inovativnih učnih pristopov v pouk slovenskega jezika s književnostjo.

S spodbujanjem prožnih oblik učenja in krepitvijo prilagojenosti učiteljskih zmožnosti potrebam učencev in dijakov v digitalni dobi se bodo izboljšale možnosti šolajočih se posameznikov za uspešno vključevanje v družbo in na trg dela.

Informativni dan za prijavitelje bo v torek, 21. marca, v prostorih ministrstva za kulturo.