c S

Za vključevanje uporabe informacijsko-komunikacijske tehnologije v visokem šolstvu dva milijona evrov

08.03.2017 16:58 Ljubljana, 08. marca (STA) - Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o podpori za javni razpis Vključevanje uporabe informacijsko-komunikacijske tehnologije v visokošolskem pedagoškem procesu v letih 2016-2020. Za izvedbo razpisa bo skupaj namenjenih dva milijona evrov, od katerih bo Evropski socialni sklad prispeval 1,6 milijona.

Kot so sporočili iz omenjene vladne službe, ki je organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je razpis namenjen visokošolskim zavodom, in sicer za spodbujanje modernizacije didaktike s preudarno uporabo informacijsko-komunikacijskih tehnologij in prehodom na digitalno izobraževanje. Slednje vključuje razvoj inovativnih učnih gradiv, interdisciplinarnih predmetov, novih pedagoških modelov in novih oblik učenja.

Kot je razvidno iz vsebine javnega razpisa, ki so ga STA posredovali z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, je njegov cilj tako tudi razvoj inovativnih učnih okolij ter uvajanje metod in pedagoških praks z vključevanjem novih tehnologij, ki bodo zagotavljale dvig splošnih kompetenc študentov, ter krepitev digitalne pismenosti študentov in diplomantov.

S razpisom želi ministrstvo, ki je odgovorno za izvedbo razpisa, poleg okrepitve prenosa spretnosti in znanj na študente dvigniti tudi kakovost delovanja visokošolskih zavodov in prispevati k uspehu gospodarstva. "Pomembno je namreč, da mladi v času izobraževanja pridobijo znanja, kompetence in spretnosti, ki jim bodo zagotavljale uspešno vključevanje v družbo in na trg dela," so zapisali.

Z ministrstva so še sporočili, da bodo razpis objavili v petek, visokošolski zavodi pa bodo imeli do 12. aprila do 13. ure čas za oddajo vlog. Te bodo dan pozneje v prostorih ministrstva tudi javno odprli.