c S

Vlada soglaša z vpisnimi mesti za drugo in tretjo stopnjo na še nekaterih visokošolskih zavodih

08.03.2017 14:11 Ljubljana, 08. marca (STA) - Vlada je na današnji seji dala soglasje k vsebini razpisov za vpis v magistrske in doktorske študijske programe Univerze v Mariboru, Univerze na Primorskem in Fakultete za informacijske študije v Novem mestu za naslednje študijsko leto. Prav tako soglaša z magistrskimi vpisnimi mesti na petih visokošolskih zavodih s koncesijo.

Kot je vlada objavila na družbenem omrežju Tumblr, bo letos za vpis v prvi letnik za redni magistrski študij na voljo 178 mest manj kot lani. Na voljo bo 5629 vpisnih mest, in sicer 4747 mest za državljane Slovenije in držav članic EU, 882 mest pa za tujce in Slovence brez slovenskega državljanstva.

Na Univerzi v Mariboru jih bo skupno 2842, na Univerzi na Primorskem 1389, na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu pa 15. Na Univerzi v Novi Gorici bo na voljo 50, na Evropski pravni fakulteti v Novi Gorici ter na Fakulteti za državne in evropske študije v Kranju 140, na Fakulteti za uporabne družbene študije v Novi Gorici ter Mednarodni fakulteti za družbene in poslovne študije v Celju pa 70 vpisnih mest.

Univerza v Mariboru za naslednje študijsko leto tako kot lani razpisuje 38 doktorskih študijskih programov, in sicer na voljo je 417 vpisnih mest za vpis v prvi letnik za državljane Slovenije in drugih držav članic EU ter Slovence brez slovenskega državljanstva in tujce, kar je pet mest več kot lani. Razpisuje še 266 dodatnih mest za vpis v višji letnik, kar je 36 mest manj kot lani.

Univerza na Primorskem za letos razpisuje 13 doktorskih študijskih programov in sicer 150 vpisnih mest, kar je sedem manj kot lani, za vpis v prvi letnik za slovenske državljane in državljane drugih članic EU ter Slovence brez slovenskega državljanstva in tujce. Za vpis v višji letnik razpisuje 65 dodatnih vpisnih mest. Soglasje ne vključuje doktorskega študijskega programa Jezik in medkulturnost, ker ta še ni akreditiran pri Nacionalni agenciji RS za kakovost v visokem šolstvu.

Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu pa za novo študijsko leto razpisuje enako število vpisnih mest na doktorski študij kot v preteklih letih, to je deset.