c S

Ljubljanski študenti začenjajo mesec kulture

08.03.2017 09:05 Ljubljana, 08. marca (STA) - Marec bo za ljubljanske študente tudi letos mesec kulture, ki se bo začel danes ob 19. uri z otvoritvijo na Študentskem kampusu. Študentska organizacija Univerze (ŠOU) v Ljubljani bo tako do konca meseca pripravila različne kulturne dogodke ter ustvarjalne delavnice. Medtem Klub prekmurskih študentov pripravlja 60. prireditev Bujta repa.

V okviru meseca kulture bodo potekale tudi različne filmske projekcije, razstave, koncerti in športni dogodki, so zapisali na spletni strani ŠOU. Študenti bodo lahko podrobnosti o dogodkih spremljali na Facebook profilu študentske organizacije.

Prekmurski študenti pa danes v Festivalni dvorani v Ljubljani pripravljajo 60. prireditev Bujta repa. Ob 19. uri bo na vrsti večerja z bujto repo in kolinami ter prekmursko gibanico. Med večerjo bo nastopila glasbena skupina Ethnotrip, katere člani se navdušujejo nad ljudskim izročilom, ideje za svoje skladbe pa črpajo iz različnih slovenskih in tujih pesmi, so sporočili iz kluba prekmurskih študentov.

Ob 22. uri bo sledil še koncertni del, ki se bo pričel s prekmursko glasbeno skupino Veški dečki. Za njimi se bo predstavil Vlado Kreslin s skupino Mali bogovi, dogajanje 60. Bujte repe pa bo zaokrožila skupina Rok'n'band.

Organiziran bo tudi avtobusni prevoz iz Murske Sobote in Maribora do Ljubljane in nazaj, še napovedujejo v Klubu prekmurskih študentov.