c S

Študentje se bodo pomerili na inženirskim tekmovanju MacGyver

03.03.2017 09:07 Ljubljana, 03. marca (STA) - Društvo Best Ljubljana že deveto leto zapored organizira lokalno študentsko inženirsko tekmovanje EBEC ali MacGyver, ki bo potekalo do sobote. Tekmovanje je razdeljeno na dva dela, in sicer na študijo primera in skupinsko načrtovanje. Zmagovalci pa se bodo uvrstili na regijsko tekmovanje, so zapisali na spletni strani EBEC Ljubljana.

Na tekmovanje so se prijavile ekipe študentov Univerze v Ljubljani s štirimi člani, vsaka ekipa pa lahko sodeluje le v eni od kategorij. Pogoj za prijavo na tekmovanje je bila inovativna rešitev prednaloge, ki so jo študentje prejeli ob prijavi, je zapisano na spletni strani.

V dodatnem programu tekmovanja se bodo predstavila posamezna podjetja in potekali neformalni razgovori z njihovimi predstavniki, kar je odlična priložnost za bodoče iskalce zaposlitve.

Zmagovalni ekipi iz obeh kategorij se bosta uvrstili na regijsko tekmovanje EBEC Alpe-Adria, ki letos poteka v Gradcu, in v primeru ponovne zmage tudi na finalno Evropsko inženirsko tekmovanje EBEC, ki bo letos v Brnu, so še zapisali.