c S

Uporabniki centra za usposabljanje Dobrna Pahorju predstavili svoje zamisli

24.02.2017 08:44 Dobrna, 23. februarja (STA) - Predsednik republike Borut Pahor je danes obiskal Center za usposabljanje, delo in varstvo Dobrna in se v pogovoru z uporabniki seznanil z njihovimi željami, razmišljanji in mnenji. Ta izkušnja je bila zanje po navedbah predsednikovega urada izjemno dragocena. Veliko priložnosti, da bi svoje zamisli javno predstavili, namreč nimajo.

Kot so v uradu predsednika republike zapisali v sporočilu za javnost, je uporabnik centra Jasminko Pahorju in politikom nasploh svetoval premislek ob sprejemanju zakonov, da jih ne bi bilo treba nato vsak mesec spreminjati. Izkazal se je tudi kot odličen pogajalec, ko je izrazil prepričanje, da njihovemu centru pripada "bonus", ker jih je obiskal predsednik republike.

Po krajšem usklajevanju je predsednik Pahor obljubil, da bo v okviru svojih dobrodelnih aktivnosti pridobil sredstva, ki jih bo namenil za prostočasne aktivnosti uporabnikov centra, so navedli v sporočilu.

Pahorju so uporabniki na obisku, v okviru katerega si je ogledal oddelke predšolskih otrok, institucionalnega varstva odraslih in fizioterapije, prikazali tudi avtorsko igro z naslovom Nina išče prijatelja, ki so jo ustvarili v dramskem krožku. Igro so sicer izdali tudi v knjižni obliki in jo opremili z lastnimi ilustracijami.

Direktorica centra Breda Božnik se je po navedbah urada Pahorju zahvalila za obisk in dejala, da je vsem zaposlenim in uporabnikom v neizmerno veselje, da so mu lahko danes predstavili košček njihovega življenja in odprli delček njihovega srca.

Ob zaključku obiska so se mu zahvalili tudi uporabniki in izrazili željo, da se mednje še vrne, Pahor pa jih je povabil na obisk v predsedniško palačo.

Pahor je sicer na obisku izrazil zadovoljstvo nad skrbnim delom centra v Dobrni, zadovoljen pa je tudi z napredkom pri zagotavljanju ustreznega institucionalnega varstva oseb s posebnimi potrebami, kar se po njegovi oceni pozna tako pri pedagoških, športnih in drugih izjemnih uspehih njihovih uporabnikov.

"V naši deželi praznujemo vaše dosežke, h katerim stremite ob izpolnjevanju vizije centra: da skupaj ustvarjamo boljši svet, izpolnjujemo sanje in ustvarjamo enake možnosti za vse," so Pahorjeve besede navedli v uradu.