c S

Študentje in dijaki danes po informacije o nadaljnjem šolanju

10.02.2017 08:53 Ljubljana/Maribor/Koper, 10. februarja (STA) - Študentje in dijaki se bodo lahko na informativnih dnevih seznanili s študijskimi in srednješolskimi progami, na katerih bi želeli nadaljevati šolanje. Da bi se lažje odločili, bodo na fakultetah in srednjih šolah zanje danes in v soboto pripravili predstavitve programov. Za bodoče študente je na voljo 18.895 mest, za dijake 23.440.

Fakultete bodo bodočim študentom vrata večinoma odprle ob 10. in 15. uri, srednje šole pa večinoma ob 9. in 15. uri.

Na informativnem dnevu se bodo lahko bodoči dijaki in študentje podrobneje seznanili z vpisnimi pogoji, s samim poklicem oziroma z delom, možnostmi zaposlovanja in nadaljevanja izobraževanja.

Tako kot vsako leto bodo bodočim brucem na informativnih dnevih pomagali študenti oziroma študentske organizacije. Študentska organizacija Univerze v Ljubljani je zanje pripravila brošuro z opisanimi vsemi ljubljanskimi fakultetami in akademijami, ki jih bodo delili na različnih info točkah. Predstavniki mariborske študentske organizacije pa bodo pomoč nudili pred samimi fakultetami.

Slovenske železnice za danes napovedujejo okrepljene garniture rednih vlakov, vozila pa bosta tudi dva izredna vlaka (iz Litije in Celja). Na Avtobusni postaji Ljubljana bodo za nakup ali polnjenje kartice mestnega prometa odprli več blagajn kot sicer, predstavniki Ljubljanskega potniškega prometa pa bodo delili shemo linij mestnega prometa z vrisanimi izobraževalnimi ustanovami.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič je pred informativnimi dnevi bodoče dijake in študente pozvala, naj čim bolj izkoristijo vse, kar jim bodo šole v tem času ponujale. Ob tem je pomembno, da naberejo čim več koristnih informacij, na podlagi katerih bodo presodili, kaj si v resnici želijo, je poudarila.